Femeile care consuma bauturi alcoolice seara sunt mai sanatoase - articol scris de o femeiei careia ii place un paharel scuzabil
Femeile care beau un pahar de bere, vin sau tarie seara sunt mai sanatoase, cu cât inainteaza in vârsta, decât cele care beau mult si rar sau cele care nu consuma alcool, se arata intr-un studiu publicat de revista PLoS Medicine.
Potrivit unui studiu efectuat pe 14.000 de femei, doamnele care beau cu moderatie au mai multe sanse decât cele care beau mult sau cele care se abtin de la bautura sa atinga vârsta de 70 de ani intr-o stare de sanatate buna, informeaza bbc.co.uk.
Potrivit cercetatorilor, consumul de alcool cu masura in decursul saptamânii este mai bun pentru sanatate decât consumul excesiv de alcool in weekend.
Femeile care beau putin si des imbatrânesc mai frumos decât bautoarele ocazionale, se arata in acelasi studiu.
In comparatie cu femeile care nu beau, femeile cu vârste intre 50 si 60 de ani care consuma zilnic 15 - 30 de grame de alcool (unul sau doua pahare) au mai multe sanse de a atinge ceea ce cercetatorii americani numesc "imbatrânirea frumoasa". Potrivit cercetatorilor, sa imbatrânesti frumos inseamna sa ai riscul minim de cancer, diabet sau boli cardiace, la 70 de ani.
"Cantitatile moderate de alcool ar putea proteja consumatorii, in special femeile care au trecut de menopauza, de riscul de boli cardiace, dar este important sa nu exageram", a declarat Natasha Stewart de la Fundatia britanica pentru inima/ British Heart Foundation.
Potrivit studiilor, femeile care beau moderat de la cinci la sapte zile pe saptamâna aproape si-au dublat sansele de a avea o batrânete lipsita de boli cronice, in comparatie cu cele care se abtin complet.
Cu toate acestea, expertii nu sunt siguri ca doar consumul de alcool este factorul care face ca unele femei sa fie mai sanatoase decât altele. Si alte studii au aratat totusi ca un consum moderat de alcool duce la reducerea riscului de boli cardiace. Aceleasi studii au aratat ca alcoolul poate avea si efecte benefice asupra organismului: reduce rezistenta la insulina, inflamarile si colesterolul marit. Oamenii de stiinta au fost de acord cu aceste rezultate, subliniind importanta moderatiei consumului.
Mediafax
Comentarii